din bucătărie

Clătite

Clatitele subțiri, cunoscute și sub numele de clătite franțuzești sunt un desert rapid și gustos, apreciat de familia mea.De fiecare dată când doresc un desert rapid, fac o tură de clătite, cu gem, cu miere, stafide și brânză dulce, cu finetti și banane, sau putem să alegem să nu punem zahărul din compoziție și să le transformăm într-o gustare sărată, cu umplutură de brânză sărată, marar și ceapă verde.Oricum ar fi, ele rămân preferatele mele în materie de dulciuri rapide.Reteta pe care o folosesc e următoarea:2 ouă2 lg zahăr50 grame unt topit200 ml lapte150 ml apă minerală300 g făinăSe amestecă ouăle întregi cu zahărul, până se albesc și li se dublează volumul, se adaugă treptat lichidele alternând cu făina, până se termină.La final se adaugă untul topit si se strecoara printr-o sită, pentru a evita eventualele cocoloase.Eu le las puțin să stea, să se odihnească puțin, apoi le pun pe foc într-o tigaie teflonata, unsă cu puțin ulei sau și mai bine cu unt.Asta este tot!Poftă bună!

Lasă un comentariu