din bucătărie

Zacusca cu vinete

Weekendul care a trecut am cumpărat toate cele necesare și am făcut 2 porții de zacusca cu vinete pentru iarnă.Din ce am avut eu au iesit 43 borcane de 400 ml.

Ingrediente pentru o porție

7 kg vinete, cântărite necoapte

4 kg ceapă

3 kg ardei gogoșar, cântărit înainte să-i scoatem cotoarele

2 kg ardei kapia, cântărit înainte de coacere

1 sticle de 1l bulion de casă

500 ml ulei

Foi de dafin, piper, sare după gust

Mai întâi coacem vinetele și ardeiul kapia, le curățăm și le lăsăm la scurs.Apoi curățăm ceapa și ardeiul gogoșar și le dăm prin masina de tocat. Punem ceapa la călit în uleiul încins și adăugăm o lingură de sare pentru că se caleste mai bine.Se lasă până devine sticloasă și se înmoaie, apoi adăugăm gogoșarii și kapia și lăsăm să fiarbă câteva minute bune, undeva la 20 sau chiar mai mult.Se adaugă vinetele, bulionul și condimentele.Se lasă la scăzut până iese uleiul deasupra.Se potrivește de sare și se dă jos de pe foc.

Se pune încinsă în borcane, se pun capacele și se lasă la răcit în pături până a doua zi.

Lasă un comentariu